Házirend

Üdvözöljük a Juharos Vendégházban Mádon! Kérjük figyelmesen olvassa el Házirendünket és tartsa be a dokumentumban leírtakat!

 

Vendégház címe: 3909 Mád, Ady Endre utca 26.

Tulajdonos címe és elérhetősége:

VECTOR Gazdasági Tanácsadó Bt.

Székhely: 1029 Budapest, József Attila útja 101.

Adószám: 24524142-2-41

Képviseli: JAKUS László

Elérhetőség: +36-20-921-8484

E-mail: juharos.mad@gmail.com


Honlap: https://juharosvendeghaz.hu

Weboldalunkon bővebb információt talál a környékbeli látnivalókról.

Tájékoztató anyagokat a vendégházban is elhelyeztünk.


Wifi jelszó: Az étkező asztal mellett található komódon a Telekom szolgáltató adapterén találja a wifi kódot.


Üzemeltetési adatok:
Adószám – 24524142-2-41
NTAK reg.szám – EG23062028
A szállás igénybevételével magától értetődik, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat. A házirend elolvasásának elmulasztása nem mentesít a következmények alól!

 

Látogatók
A vendégházban csak azok a vendégek tartózkodhatnak, akik a házirendben leírtakat magukra és hozzátartozóikra nézve kötelezően elfogadják és betartják! A szálláson csak az oda bejelentett vendégek tartózkodhatnak. A szálláson látogatókat fogadni tilos, idegeneket ne engedjenek be. Vonatkozik ez a helyi lakosokra is.

Felelősségvállalás
A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a szállásadó felelősséget nem vállal!


Lemondási feltételek
A foglalás megerősítéséhez foglalót kérünk. A teljes foglalási díj és a foglaló különbözetét, illetve az idegenforgalmi adót az érkezés napján érkezéskor egy összegben köteles a vendég kifizetni.
A lefoglalt időpontnál korábbi távozás esetén a szállásdíj arányos része nem kerül visszatérítésre.


Szállás be-és kijelentkezés
Az érkezési és távozási időpontban a Vendégház üzemeltetőjének képviselője a helyszínen rendelkezésre áll. A Vendégház üzemeltetőjének képviselője a foglalást visszaigazoló e-mailben megadott telefonszámon 24 órában rendelkezésre áll.

 

A szobákat az érkezés napján 14:00-tól foglalhatja el. A távozás napján kérjük 10:00-ig szíveskedjenek elhagyni az épületet. Távozás napján tartózkodásuk meghosszabbítására van lehetőség, amennyiben aznap nem érkezik Vendég a Vendégházba. Ezirányú igényét kérjük a foglalást visszaigazoló emailben található telefonszámon jelezze.

A be-és kijelentkezés kizárólag a szállásadó jelenlétében, személyes kulcsátadással lehetséges! Kérem, telefonon előzetesen jelezzék várható érzekésük és távozásuk időpontját!

Késő esti érkezés felára: 

20:00 után 5.000 Ft

22:00 után 10.000 Ft

24:00 után 15.000 Ft


Dohányzás
Az épületben dohányozni, valamint füstölőt használni TILOS! Füst hatására a helyiségekben elhelyezett füstérzékelő azonnal bekapcsol! Kérjük a dohányzásra kijelölt helyen, a teraszon dohányozzanak. Ez elektromos cigarettára és IQOS-ra is vonatkozik! Szíveskedjenek a dohányzást erre a helyre korlátozni és  a hamutartót használni, a csikkeket ebbe gyűjteni!


Tűzrakás, bográcsozás
Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! (Tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellől eltávolítva.) Gyermeket soha ne hagyjon egyedül a begyújtott tűz közelében.

Mielőtt elhagynák a tűzrakó helyet, kérjük győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották! A tüzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése SZIGORÚAN TILOS!

A tűzrakáshoz tüzifát, gyufát, bográcsot, szalonnasütéshez tartozékokat a Vendégház kérésre biztosít, igényét a szálláshely elfoglaláskor személyesen, vagy a foglalást visszaigazoló emailben található telefonszámon jelezheti.


A kert és az épület zárása
A szállás elhagyásakor és éjszakára az Önök biztonsága érdekében minden esetben  kérjük a bejártai ajtót  kulcsra zárni!
Házi állatok: A Vendégház állatbarát szálláshely. Vendégeink előzetes bejelentéssel kutyát, macskát és egyéb kisállatot is magukkal hozhatnak. A kisállattal érkezők figyelmét külön felhívjuk a felelős állattartásra, tekintettel, hogy a Vendégház körül nincs kerítés!


Berendezési tárgyak használata
Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A benti berendezési és használati tárgyakat (asztal, székek, ágy, ágynemű, matrac,törölköző stb.) kérjük ne vigyék ki a vendégházból! Az elektronikusan működő konyhai gépeket kérjük a konyhaszekrényben elhelyezett használati útmutató szerint használni.

Ingyenesen biztosítotteszközök: vasaló, hajszárító, esernyő, valamint olló és varrókészlet

Ingyenesen biztosított eszközök kérésre: vasalódeszka, utazóágy+gyermek ágynemű, etetőszék, fellépő, mosógép használat, ruhaszárító állvány

A házban található berendezési tárgyakat (szekrény, ágy) csak a szállásadó előzetes beleegyezése esetén lehet átrendezni.


Takarítás
A szobákat a vendégek tisztán kapják meg. Ittlétük alatt kérjük ügyeljenek a tisztaságra!
A szobák, fürdőszobák takarítása, fertőtlenítése távozáskor történik. Hosszabb tartózkodás esetén 7 naponta takarítás, törölköző és ágyneműcsere biztosított. Külön kérésre napi takarítás és törölköző csere is megoldott.

Távozáskor a vendégeknek nem kell kitakarítaniuk, erról a Vendégház gondoskodik, de a házat kérjük elfogadható állapotban elhagyni. Vegytisztítást, extra takarítást igénylő szennyezés esetén plus takarítási díjat számolunk fel (min. 20 000 forint)!


Kert
A növényeket a Vendégház tulajdonosa gondozza. Kérjük, ügyeljenek a növények épségére!

A kertben a grill mellett komposztáló található. Kérjük a komposztálóba, csak növényi eredetű hulladékot helyezzenek, állati eredetű hulladékot (hús, csontok, tejtermék) ne.

 

Parkolás

Pakolásra a viakolorral kirakott felhajtó teljes területe díjmentesen használható.


Fűtés
A téli szezonban a fűtésért külön díj nem kerül felszámolásra. A magas rezsiköltségek és a energiatudatosság jegyében a fűtésszezonban (október 15 – április 15) a garantált maximális hőmérséklet a Vendégházban 22 fok.

 

Étkezés

Kérjük étkezésre az étkezőt használják, a szobákban ne étkezzenek.

 

TV használat

A Vendégházban egy televízió rendelkezik kábel szolgáltatással (több mint 100 csatorna és több mint 50 HD csatorna magyar és idegen nyelven).


Biztonság
A Vendégház udvarán több olyan terület illetve eszköz van, amely nem rendeltetésszerű használat esetén balesetveszélyes lehet – ezeket mindenki csak saját felelősségre használhatja (pl. tűzrakóhely, terasz) A vendégházban gyermek kizárólag szülői felügyelettel tartózkodhat!
Előfordulhat, hogy tartózkodásuk ideje alatt a Vendégházban valami az Önök hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha rendellenességet, műszaki meghibásodást észlelnek, a kényelmes tartózkodás és a komolyabb károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a szállásadónak haladéktalanul jelezni!


Károkozás
A Vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A Vendégház területén okozott károk ellenértékét a károkozó vendég vagy kiskorú esetén annak törvényes képviselője köteles a helyszínen azonnal megtéríteni. Amennyiben ezt megtagadja, a szállásadó polgári peres úton hajtja be követelését.


Amennyiben a Vendégház átvételekor a vendég agresszív, erősen ittas vagy nem beszámítható állapotú, a Vendégház képviselője megtagadhatja a kulcsok átadását, értesítheti

 

A Vendégházban zenehallgatás kulturált hangerővel lehetséges. Kérjük Önöket a környék lakóinak nyugodt pihenését biztosítsák és az éjszakai csendet ne zavarják 22:00 órától 7:00 óráig!

 

A Vendégház tulajdonosa fenntartja a jogot, hogy az általánosan elfogadott viselkedési normáknak nem megfelelően viselkedő, mások vagy saját testi épségét veszélyeztető, bűncselekményt elkövető, szándékos rongálást végző vendégeket azonnali távozásra szólítsa fel. Ez esetben a szállásdíj nem kerül visszatérítésre.


Fontos telefonszámok
– Mentők: 104
– Tűzoltóság (katasztrófavédelem): 105
– Rendőrség: 107
– Segélyhívó központ (egységes európai szám): 112

 

A HÁZIREND be nem tartása esetén a tulajdonos kérheti a szálláshely azonnali elhagyását. Ebben az esetben a szállásdíj nem kerül visszafizetésre!

 

Adatkezelés, számlázás
Az érvényes foglaláskor meg kell adni a vendég kapcsolattartójának telefonszámát, amit bármilyen probléma, felmerülő fontos kérdések esetére kapcsolattartásból a vendég/vendégek távozásáig megtartunk.
A szállásadóknak adatszolgáltatási kötelezettségük van az MTÜ (https://mtu.gov.hu/) felé.

 

Érkezéskor a vendég köteles a szállásadónak átadni adatfelvétel céljából a személyes okmányait (útlevél vagy személyi igazolvány, lakcímkártya). A kötelező
adatszolgáltatásról itt olvashat részletesen: https://vizainfo.hu/szallashelyek.
Mivel a NAV követelmény előírja a szolgáltatónak a számlázási kötelezettséget, és a számla kötelező eleme a számlázott fél neve és címe, valamint ha cég, akkor annak adószáma is, továbbá mivel e-számlát állít ki a tulajdonos, ezen kötelezettség teljesítéséhez szükségünk van az Ön lakcímkártyájára és e-mailcímére abban az esetben is, ha a vendég előzetesen regisztrál a Vendégem programban. A számlázási címet emailben is megküldheti a juharos.mad@gmail.com e-mail címre.

A tulajdonos kijelenti, hogy a vendég/vendégek adatait nem használja fel más célból, csakis és kizárólag a fenti kötelezettségekhez, valamint a tulajdonos nem tárolja az adatokat nyomtatott formában. A számítógépen tárolt adatok addig tárolódnak, amíg a reklamáció lehetősége el nem évül.

 

Kellemes kikapcsolódást és maradandó élményeket kívánunk!