Image

Boldogkővár

A Boldogkővár egész évben látogatható nevezetesség. A Hernád folyó völgyének keleti oldalán helyezkedik el, Boldogkőváralja településhez tartozik. A középkorban épült vár kiemelkedően jó állapotban megmaradt építmény, az Országos Kéktúra egyik álmosa. Mádtól 24 km-re található
Image

Zempléni Kalandpark

A Sátoraljaújhelyben (Mádtól 45 km-re) kialakított kalandpark igazi turistaparadicsom minden család és baráti társaság számára. Itt valóban minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódási lehetőséget, hiszen az ide látogatók kipróbálhatják a Libegőt, végigcsúszhatnak az ország leghosszabb bob pályáján (2275 méter), felkereshetik a Mászófal központot, ahol falmester felügyeli a falmászókat, felfedezhetik a kalandtúra- és tubby pályákat, mindezek pedig kiegészülnek a gyermekjátszótérrel, tanösvénnyel és kilátóval.

Image

Szerencsi Cukormúzeum

Szerencsi Csokimúzeum: A Vendégháztól 10 km-re található Szerencsi Cukormúzeum igazi kuriózum a Tokaj-Hegyaljai térségbe érkező vendégek körében. A múzeumban, melyet 1989. augusztus 17-én avattak fel, a Szerencsi Cukorgyár 100 éves történetét mutatják be. A „finánclaktanya” épületében tekintheti meg a nagyérdemű a cukorgyártás történetét, technológiáját, és az üzemtörténeti kiállítást
Image

Tokaji Kopasz-hegy

A tokaji hegy tetejére gyalogos túraútvonalakon is el lehet jutni. A hegy legmagasabb pontján található a TV-torony, mely kilátóként ugyan nem üzemel, azonban tövéből kilátás nyílik szinte az egész Hegyaljára és az Alföldre, a kíváncsi turisták pedig megszemlélhetik Hegyalja szőlővel betelepített dombos lankáit is. A kihívásokat kedvelők ideális célpontja lehet a csúcs megmászása.

Image

Tarcal - Áldó Krisztus szobor

A Mádtól 10 perces kocsiútra található Tarcal településről közelíthető meg az 50 tonnás, közel 9 méter magas gigantikus Áldó Krisztus gránitszobor, mely Tokaj-Hegyalja egyik legnevezetesebb jelképe, Magyarország egyik legimpozánsabb Krisztus szobra. A Szabó Sándor szobrászművész által készített egyedi turistalátványosságot 2015 tavaszán szentelte fel Ternyák Csaba egri érsek. A nevezetesség az év bármely napján, szabadon látogatható.

Image

Tarcali Bányató

„Hegyalja Kapujában” található kristály tiszta vizű tarcali bányató országosan ismert nevezetesség, amely többek között édesvízi medúzák lakhelyéül is szolgál. A bányatavat forrásvizek töltötték fel, ideális kirándulóhely minden aktív természetkedvelő számára.

Bevásárlási lehetőségek, egyéb alapvető szolgáltatók:

1, Park ABC Reál élelmiszer: Mád, Rákóczi utca (1,3 km)
2, Abaúj COOP: Mád, Rákóczi utca 2.
3, Élelmiszer üzlet: Mád, Szabadság tér (2,4 km)
4, Gyógyszertár: Mád, József Attila utca (850 m)
5, Posta, Mád, Rákóczi utca (1 km)
6, Nemzeti dohánybolt: Mád, Fadrusz János u. 2
7, Lidl: Szerencs, Csalogány u. 58
8, Tesco: Szerencs, Gyár utca 40